Skip to main content
fc gio arsenal

F.C. GIO Summer School!
Sinds 2017 organiseert de Giovanni Van Bronckhorst Foundation  elk jaar de F.C. GIO Summer school in Londen in samenwerking met  de Arsenal Foundation en Athlead UK.
 

De F.C. GIO Summer School is een 40 uren durend intensief programma. De doelgroep kinderen is dezelfde als die wij bereiken in ons reguliere programma. Het programma bieden we aan in de context van een gave en leerzame omgeving voor kinderen.

In totaal kunnen er 40 kinderen meedoen met de summer school. Uitgangspunten van deze week zijn, net zoals in Nederland, educatie, sport, gezonde voeding en vooral heel veel plezier.

Giovanni, die van 2001 tot 2004 voor Arsenal heeft gespeeld, is erg blij dat hij via deze weg ook wat terug heeft kunnen doen voor de Arsenal Community en dan in het bijzonder de kinderen. ‘Ik ben erg trots op de kinderen! We worden allemaal geconfronteerd met vervelende dingen in het leven, maar ik hoop dat F.C. GIO ze heeft kunnen leren dat je juist op die momenten je eigen koers moet bepalen en kapitein moet zijn van je eigen schip.’ 

Inmiddels wordt er gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden in Glasgow.