Skip to main content

Heb je een vraag?

Kan Giovanni langs komen?

Als de agenda het toe laat, komt Giovanni graag bij je langs. Echter heeft zijn agenda maar weinig ruimte. De Organisatie van de Foundation zal altijd kijken naar een vervanger, wanneer Giovanni niet kan.

Kan de Giovanni van Bronckhorst Foundation ook mijn project of stichting ondersteunen?

Nee, onze statuten staan dat niet toe.

Wat is een ANBI status?

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. 

 

De (gewone) ANBI- status heeft de volgende fiscale voordelen:

  • Giften van een particulier aan een ANBI zijn voor die particulier onder voorwaarden voor de inkomstenbelasting aftrekbaar. Hierover vindt u uitgebreide informatie op dewebsite van de belasting dienst. 
  • Giften van een vennootschap aan een ANBI zijn binnen de daarvoor geldende regels aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting. De aftrek bedraagt ten hoogste 50 percent van de winst met een maximum van € 100.000. (De drempel van € 227 voor gewone giften, die bestond tot 2012, is vervallen). 

Kan ik een factuur ontvangen voor mijn donatie?

Ja dat kan voor donaties vanaf 250 Euro.  Als je een factuur wilt ontvangen voor de administratie, stuur dan even een mailtje naar info@vanbronckhorstfoundation.com met de naam van je bedrijf, adres en de hoogte van het te doneren bedrag en wij zorgen dat je een factuur ontvangt voor de donatie.