Skip to main content

S.V.GIO bestaat 10 jaar!

2022 is een bijzonder jaar voor de Giovanni van Bronckhorst Foundation, want het project S.V.GIO bestaat 10 jaar! Ooit begonnen in een tijdelijke bouwunit op het voetbalterrein van LMO, waar Giovanni als 6-jarig jongetje is ontdekt door Feyenoord, de overstap naar het Feyenoordstadion en inmiddels alweer ruim 2 jaar op de headquarters aan de Piekstraat, midden in de wijk Feijenoord en een locatie op de Erasmus Universiteit.

Met een team van bevlogen collega’s en vrijwilligers, maakt S.V.GIO kinderen uit Rotterdam, waarbij het krijgen van kansen niet vanzelfsprekend is, aanvoerder van hun eigen toekomst. Wij geloven er in dat elk kind recht heeft op een droom en ook de juiste begeleiding moet krijgen om die droom waar te kunnen maken. 

We bieden kinderen een traject aan van 5 maanden waar ze 1 keer in de week naar ons toekomen om ondersteuning te krijgen op het gebied van onderwijs, ze worden gecoacht om de weerbaarheid te verbeteren en we zetten sport in als metafoor van deze 2 onderdelen en dragen daarmee natuurlijk ook bij aan gezonde levensstijl.

In 10 jaar tijd hebben we al ruim 4000 kinderen aanvoerder van hun eigen toekomst gemaakt!